Heb je een ‘technisch’ probleem, dan wend je je tot een adviseur.
Een adviseur vult jouw kennis aan en levert jou op basis daarvan een oplossing. Er zijn maar weinig bedrijven zonder ICT-, financieel, juridisch of marketingadviseur.
Maar wat doe als jouw probleem gevoeliger ligt?
Schakel je dan ook een adviseur in? Wil je in dat geval ook dat iemand jou komt vertellen wat je moet doen?
Wellicht zoek je het in dat geval liever dichter bij huis; bij je partner, compagnon of bij een werknemer. Helaas hebben mensen in je nabije omgeving bijna altijd een belang bij jouw functioneren. Werknemers voor hun salaris. Je compagnon voor zijn continuïteit. Je partner voor het inkomen. Je loopt het risico de relatie te verstoren; ze zijn niet objectief, of ze missen de kennis om jou te helpen.
Idealiter heb je een vertrouwenspersoon.
Een vertrouwenspersoon is iemand die geen eigenbelang laat meespelen wanneer je je problemen met hem bespreekt. Het is een neutraal persoon, maar ter zake kundig. Een ondernemer die jouw problematiek vanuit eigen ervaring herkent en zijn sporen in het ondernemerschap heeft verdiend. Het is iemand die goed kan luisteren en zorgvuldig is. En als hij de expertise mist om jou te helpen dan verwijst hij je naar een derde.
Mensen hebben drie levens: een openbaar leven, een privéleven en een geheim leven
Met zo’n vertrouwenspersoon stem je af wat je lastig vindt om met anderen te delen. Je kunt je kwetsbaar tonen want jouw vertrouwenspersoon maakt geen deel uit van je openbare of je privéleven. Bij je vertrouwenspersoon ben je vrij.
Als je wilt ervaren hoe het voelt om met een vertrouwenspersoon te werken, klik dan hier om met hem kennis te maken.
Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.