Te druk om aan je strategie te werken?

Jan Frens
14 augustus 2024 in Strategie - Leestijd 1 minuut

 
Als je vreselijk druk bent met het managen van je business as usual, schuif je een project voor het vaststellen van je strategie maar liever voor je uit. Die uren kun je niet missen.

Dat is jammer, want een goed doordachte strategie kan een ondernemer met een druk leven en weinig tijd juist meer rust en ruimte bieden:

 

  1. Aan onduidelijkheden, kansen en opties die eerder in je hoofd circuleerden verspil je nu geen tijd meer. Er is een keus gemaakt.
  1. Waar je eerder reactief handelde, loop je nu voor de wagen. In je MT-meetings ga je dat merken: jullie blussen geen brandjes meer, maar nemen besluiten over de toekomst.
  1. Je kunt je concentreren op die werkzaamheden waar jij de grootste bijdrage levert. Ofwel, in de strategische periode vindt herverdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden plaats.
  1. In een strategisch traject kijk je ook naar trends en ontwikkelingen in de buitenwereld. Daardoor identificeer je potentiële risico’s en dat geeft rust.
  1. Medewerkers vinden het fijn als er een duidelijke strategie is. Dat geeft richting en motivatie aan het team en betekent voor jou minder gerommel.
  1. Groei vindt gepland plaats en zonder de chaos die vaak gepaard gaat met ongeplande expansie.

 

 

 

‘Peace of mind comes from clarity of direction and having a plan’

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Strategie

Gerelateerde artikelen