Wat vertellen de extra’s voor jouw personeel?

Jan Frens
18 juli 2024 in Personeel - Leestijd 1 minuut

 
Een in-house gym, gratis maaltijden, teamuitjes. Je doet wat om medewerkers aan je te binden. Maar ongemerkt kunnen die extra’s een verhaal vertellen dat tegen je werkt. Stel je voor:

Een vergoeding voor een thuiskantoor

De grootse thuiskantoren worden ingericht in de grootste huizen waar doorgaans ook de hoogste salarissen worden geïncasseerd. Medewerkers met een klein salaris die wonen in een studio, op kamers of nog bij hun ouders thuis vissen mogelijk achter het net.

So much fun

Een heel erg gezellige cultuur met happy hours en veel sociale evenementen kunnen vermoeiend zijn voor introverte mensen of mensen met gezinnen die hun vrije tijd op prijs stellen.

Sporten op locatie

Het kan hartstikke handig zijn, want het scheelt reistijd, maar het kan ook communiceren dat je je hele leven op kantoor behoort door te brengen.

Gratis kinderopvang

Kinderopvang is geweldig, maar als dat alleen is voor de medewerkers die een salarisstrook ontvangen, zullen de zzp’ers en uitzendkrachten je oneerlijke werkgever vinden.

Een lekkere bedrijfslunch

Dit kopje gaat over het vergeten van hele groepen mensen. In het geval van de bedrijfslunch: als je bijvoorbeeld geen rekening houdt met de veganisten.

Maar ook als je in de teamuitjes je collega’s vergeet die met de Ramadan meedoen. Of als je in de inrichting van je kantoor je collega’s vergeet die behoefte hebben aan stilteruimtes.

 

 

Waar suiker is, komen de mieren

Indonesisch spreekwoord

 

 

 

 


Vond je het een goed artikel? Doe er iemand anders een plezier mee via de mail.
Delen op social media wordt door ons ook erg gewaardeerd.

Deel dit artikel:
Alle artikelen in de categorie: Personeel

Gerelateerde artikelen